
Dakbedekking
Dakbedekking
Een bitumen daksysteem bestaat uit twee verschillende lagen: een onderlaag, die – afhankelijk van de ondergrond – partieel of volledig wordt verkleefd en een toplaag, die volledig wordt verkleefd aan de onderlaag.
Bitumen wordt gemaakt door aardolie te combineren met polyester of glasvlies. Door de toevoeging van kunststofvezels is bitumen dakbedekking een stuk elastischer dan ‘vroeger’, maar is wel een stuk zwaarder dan kunststof dakbedekking.
Bitumen onderlagen van zijn geschikt voor nieuwbouw, renovatie en het onderhoud van daken. De onderlagen kunnen worden toegepast in een één- en tweelaags dakbedekkingssysteem.
Bitumen toplagen kunnen worden aangebracht op daken met een stevige dakconstructie en kan over bestaande bitumen daken worden gebrand of verkleefd.
Bitumineuze dakbedekking is verkrijgbaar in vele soorten en uitvoeringen, Terpstra Daktechniek maakt gebruik van APP, SBS en POCB van Soprema en van Wédéflex.
Kunststof dakbedekking, zoals PVC of TPO wordt toegepast op daken als alternatief voor bitumen daken. Het is tevens een oplossing voor daken met een lichte onderconstructie met een klein oppervlak.
Kunststof dakbedekking hoeft niet te worden gebrand. Toepassing is snel, eenvoudig en dus brandveilig. Verwerking vraagt wel een andere techniek dan bijvoorbeeld het verwerken van bitumen en kan niet met alle weersomstandigheden worden aangebracht.
Is uw dak al enige tijd niet geïnspecteerd dan kunt u een dakinspectie laten uitvoeren. Ook wanneer bijvoorbeeld de functie van het dak verandert biedt een inspectie uitkomst. Lekkages of bijvoorbeeld stormschade kunnen op deze manier in de toekomst worden voorkomen. Met een dakinspectie krijgt u inzicht in uw dak
Tijdens de inspectie wordt in bijna alle gevallen gebruik gemaakt van een insnijding om te kijken wat de opbouw van de dakconstructie is. Wij kijken hierbij onder andere naar de bestaande dakopbouw, de isolatiewaarde van de bestaande constructie, de materiaalkeuze, de bevestigingskeuze en of randstroken stormvast zijn. Op basis hiervan stellen wij een deskundig advies op. Is er bijvoorbeeld dakonderhoud of dakrenovatie nodig of moeten er dakreparaties worden uitgevoerd.
Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
Dit wordt duidelijk als u vooraf een dakinspectie laat uitvoeren door een expert. Als een zonnepaneel circa 25 jaar meegaat en uw dak in slechte staat is, is plaatsing van zonnepanelen geen goede keus. Het doel van de dakinspectie is om de geschiktheid van het dak te beoordelen, alsmede het aangeven van de resterende levensduurverwachting van de dakbedekking constructie in relatie tot het aan te brengen zonne-energiesysteem.
De basis (het dak) moet in goede staat zijn. Het is natuurlijk zonde van uw geld als de panelen na een korte periode verwijderd moeten worden omdat uw dak problemen geeft.
Kosten
Wij voeren een dakinspectie uit vanaf € 100,- voor een woning. Ook voor zakelijke klanten voeren we regelmatig inspecties uit, vraag naar de mogelijkheden.