Dakbedekking

Dakbedekking

Dakinspectie

Is uw dak al enige tijd niet geïnspecteerd dan kunt u een dakinspectie laten uitvoeren. Ook wanneer bijvoorbeeld de functie van het dak verandert biedt een inspectie uitkomst. Lekkages of bijvoorbeeld stormschade kunnen op deze manier in de toekomst worden voorkomen. Met een dakinspectie krijgt u inzicht in uw dak

Tijdens de inspectie wordt in bijna alle gevallen gebruik gemaakt van een insnijding om te kijken wat de opbouw van de dakconstructie is. Wij kijken hierbij onder andere naar de bestaande dakopbouw, de isolatiewaarde van de bestaande constructie, de materiaalkeuze, de bevestigingskeuze en of randstroken stormvast zijn. Op basis hiervan stellen wij een deskundig advies op. Is er bijvoorbeeld dakonderhoud of dakrenovatie nodig of moeten er dakreparaties worden uitgevoerd.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? 

Dit wordt duidelijk als u vooraf een dakinspectie laat uitvoeren door een expert. Als een zonnepaneel circa 25 jaar meegaat en uw dak in slechte staat is, is plaatsing van zonnepanelen geen goede keus. Het doel van de dakinspectie is om de geschiktheid van het dak te beoordelen, alsmede het aangeven van de resterende levensduurverwachting van de dakbedekking constructie in relatie tot het aan te brengen zonne-energiesysteem.

De basis (het dak) moet in goede staat zijn. Het is natuurlijk zonde van uw geld als de panelen na een korte periode verwijderd moeten worden omdat uw dak problemen geeft.

Kosten

Wij voeren een dakinspectie uit vanaf € 100,- voor een woning. Ook voor zakelijke klanten voeren we regelmatig inspecties uit, vraag naar de mogelijkheden.